ERZURUM / HINIS - Meydan İlkokulu

İstiklal Marşının Kabülü

Okulda İlk Günümüz :)

Öğrencilerimizle ilk etkiliğimiz ağacı seviyoruz.

Nis

Sınavlarımız da bittiğine göre yaşasın kitaplar unutmayalım ki kitaplar en iyi dostumuzdur.

Nis

Kütüphane Haftası etkinliklerimizi, kütüphanemizde resim çalışması yaparak sürdürüyoruz ‍

Nis

Öğretmenlerinden öğrencilerine minik birer sürpriz kitap ayraçlarını severek kullansınlar

Nis

2 Mart'ta filizlenmeye bıraktığımız meyve çekirdeklerinin son halleri.

Mrt

Kitap okuma saatini seviyoruz.

Mrt

Temizlik bilincini, sorumluluğunu geliştirmek önemli. Herkes kendi sırasını temizliyor sınıfımız temiz kalıyor.

Mrt

İstiklâl Marşı'mızın kabulünün 101. yıl dönümü dolayısıyla geç de olsa etkinliklerimizi yapıyoruz. Milli Marşımızın anlamını bilerek okumak için çok sevdiğimiz çizgi film Rafadan Tayfa'nın İstiklâl Marşı özel bölümünü izledik.

İstiklal Marşı'mız 101 Yaşında

Mrt

Gazi Mustafa Kemal Paşa, Mecliste marşı en ön sırada ve ayakta alkışlayarak dinlemiş ve marşın kabulünden sonra, İstiklâl Marşı'nın önemini şu sözlerle açıklamıştır; "Bu marş, bizim inkılâbımızın ruhunu anlatır... İstiklâl Marşı'nda davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır. En beğendiğim yeri şu mısralardır: 'Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklâl.' Benim bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır... Bu demektir ki efendiler Türk'ün hürriyetine dokunulamaz!"